Geocaching
Discgolf
Projekt
MTB
Foto

Discgolf

Discgolf eller frisbeegolf som det också kallas är en växande sport som lockar allt fler utövare. Det är en sport som är lätt att lära men desto svårare att behärska. Utrustningen är billig och om man har en bana i närheten är det en lättillgänglig och förhållandevis billig sport att utöva. Besök gärna discgolfsweden för mer information.

I grunden är principen densamma som för den vanliga golfen, att på så få kast som möjligt passera banans svårigheter i form av träd, vatten eller andra hinder och placera discen i den avsedda korgen. I discgolf använder man sig av relativt tunga discar med vilken en duktig discgolfare kastar drygt 100 meter utan problem.

Själv hade jag problem med tillgången till övningsmöjligheter på kvällarna då närmsta golfbana låg över en mil hemifrån. Detta ledde till att jag vintern 2001 inledde ett projekt att designa och bygga en egen portabel övningskorg, något som visade sig bli ett av mina roligaste projekt hittills.

Det finns idag mer än 100 discgolfbanor i sverige med spridning från enkla gratisbanor på 9-hål i snåriga skogar till avgiftsbelaggda områden med flertalet 9 och 18-håls banor i världsklass. På Discgolfsweden kan du hitta nästan alla Discgolf banor i Sverige.


-- Information och bild hämtad från Discgolfsweden.se --